woensdag 25 maart 2015

We willen nog niet weg ...

Hallo allemaal,

Hier volgt het laatste dagverslag vanuit Le Junior in Valmeinier.
Inderdaad : morgenavond zitten we al op de bus voor de terugreis. We vertrekken hier rond 20u. Wat vloog de tijd hier voorbij. Maar ja, gaat dat niet altijd zo bij fijne momenten ?

Vanmorgen stonden we reeds voor de vierde keer op de latten. De beginnelingen begonnen nog wel met een blauwe piste, maar eindigden de voormiddag met een echte rode. Moeilijk, maar het lukte ! De gevorderde skiërs leefden zich weer uit in Valloire. Onze meester had alle moeite om ons bij te houden en om foto’s te nemen. We skieden de snelheidspiste af : skilatten mooi parallel en dan in schuss alles geven. Op het einde van de les waagden onze skimoni’s Michel en Loïc zelfs een stukje buiten de piste, door het bos. Zalig gewoon.

’s Middags aten we heerlijke tartiflette. Nadien was er nog eens tijd voor een siësta van een uur. Het was ondertussen buiten erg mistig geworden, het sneeuwde ook lichtjes, maar dat hield ons niet tegen om een wandeling te maken van Valmeinier 1800 naar 1500. Onderweg hielden we onder meer een sneeuwballengevecht 6A tegen 6B, maar was er ook tijd voor een stiltemoment rond een groot kruis.

En dan … shoppingtime. Met z’n allen naar het warenhuis om onze snoep- en drankvoorraad, die bij sommigen al serieus uitgedund was, wat aan te vullen.

De feestavond in het hotel startte met vol-au-vent en frietjes, gevolgd door een stukje van de reuze-afscheidstaart. Zo’n uurtje later keerden we, proper gedoucht en netjes uitgedost, naar de zaal terug voor de dankavond. Elke school bracht een dansje naar voor. Dat van ons was de Move tegen Pesten. Alle mensen die voor een onvergetelijke sneeuwklas zorgden werden ook uitgebreid bedankt en dan volgde er nog een kleine dansparty. Veel te snel  was het bedtijd …


Verslaggevers :  Ece, Nel, Eva, Liza, Liv, Alix, Linn en Camille.

Om alle foto's (oudere en nieuwe) te bekijken, klik op de afbeelding hieronder:

4 opmerkingen:

  1. Jullie verslagen liegen niet: deze week is duidelijk de apotheose van jullie lagere schooltijd. We genieten mee van de leuke en vooral enthousiaste verhalen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve allemaal. Dankzij jullie verslagen lijkt het echt alsof we naast jullie staan. Zalig om zo mee te kunnen leven. Geniet van jullie laatste uren. Deze week wordt een herinnering om nooit te vergeten. We maken ons klaar om jullie morgenochtend 'in te wuiven'. Mama Inge, papa Steven en the cats uit Wemmel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat hebben jullie daar toch een leuke tijd ! Door de uitgebreide verslagen en vele foto's voelen we echt dat jullie ervan genieten.
    En voor ons natuurlijk leuk dat we jullie daardoor ook een beetje kunnen volgen.
    Gisteren zagen we jullie op de webcam !
    Maak er nog een fantastische laatste Valmeinier dag van, rol nog eens goed in de sneeuw en na de busreis staan wij klaar met een dikke knuffel !
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bij deze heel erg bedankt aan iedereen die er voor onze kids een overgetelijke week van hebben gemaakt!!!
    Moe maar met leuke, grappige en 'heldhaftige' verhalen hebben we ze vanmorgen kunnen verwelkomen.

    BeantwoordenVerwijderen